Wij zijn NRIT
Login

Dossiers

Duurzaam uitgaand toerisme

Bronbeschrijving

Titel
Understanding the Tourist Phenomenon
Subtitel
An Analysis of 'West' - 'South' Tourism. Towards Sustainable Tourism Development Strategies for Third World Tourism Destinations
Datum publicatie
2006
Auteur
Van Egmond, T.
Korte samenvatting
Dit proefschrift geeft een analyse van de beweegredenen van toeristen om naar ontwikkelingslanden te reizen voor vakantiedoeleinden, alsmede van hun interesses en preferenties en hun gedrag ter plekke.
Samenvatting
Dit proefschrift geeft een analyse van de beweegredenen van toeristen om naar ontwikkelingslanden te reizen voor vakantiedoeleinden, alsmede van hun interesses en preferenties en hun gedrag ter plekke. De analyse blijft beperkt tot toeristen uit de historisch bezien protestante landen van Europa (en tot op zekere hoogte Noord-Amerika en Australiƫ). Gesproken wordt over reizen vanuit 'het westen' naar 'het zuiden'. De dissertatie bestaat uit een theoretisch gedeelte, dat bestaande inzichten evalueert, en een empirisch gedeelte. Op basis van beide worden nieuwe inzichten geformuleerd en wordt beargumenteerd wat de strategische implicaties daarvan zijn voor duurzame ontwikkeling van toerisme in ontwikkelingslanden. Naast toeristen waren ook reisleiders en gidsen belangrijke informatiebronnen. Secundaire gegevens zijn afkomstig uit publicaties van onderzoeken die dezelfde methodologie gebruikt hebben. Het betreft hier voornamelijk backpackers en vrijwilligers.
Mediatype
Proefschrift
Uitgever
Wageningen Universiteit
ISBN
90-8504-343-3

Gerelateerde thema's

2006 - Heden
Wetenschappelijk Onderzoek